På grund av viruset covid-19 kan våra leveranstider påverkas.

Vid frågor kontakta vår kundtjänst på
036-8606590 eller kundtjanst@badhuset.se.
KAKEL
 
Kakel är lergodsplattor med glasyr och används framför allt som väggbeklädnad inomhus i exempelvis kök, tvättstuga och badrum. Kakelplattan har begränsad hållfasthet och en relativt hög fuktabsorption. Glasyren på plattan har en dekorativ funktion och hindrar även fuktinträngning. Dessa plattor är inte till för att läggas på golv.

En del kakelplattor har skuren kant och kan då sättas med en fog på endast 1-2 millimeter. Detta då man skär kanten efter att plattan har brunnit och glaserats. En platta som inte har skuren kant är formpressad innan bränning och glaseras efter det. Detta gör att kanterna inte är helt raka vilket innebär att man får använda sig av en något bredare fog.

Vill man ha ett mer klassiskt utseende finns det även plattor med fasade kanter. Dessa är formpressade.

En vägg med plattor som är skurna får ett slätare intryck där plattorna nästan smälter samman medan plattan blir mer framträdande om man har en pressad platta med bredare fog.

Välj mellan olika storlekar och om du vill ha blank eller matt yta. En matt yta ger ett mjukare intryck medan en blank yta får en vitare känsla och fångar upp ljuset på ett helt annat sätt.
FILTRERA
Produktmodell
  • Kakel
Kampanj
  • Kampanjprodukter (0)
Varumärke
  • Bricmate
Pris

Visa direktlänkRensa mina valVisa/dölj fler filtreringsalternativ

Inga produkter hittades

4 Produkter
Visa:
12
24
48
KONTAKT
E-handel
Tel: 036-860 65 90
 
Butik Jönköping
Tel: 036-71 45 90
NYHETSBREV
Vill du få erbjudanden från Badhuset? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nedan!